Home » Entertainment » Veerle Baetens verkoopt baby voor 12.000 euro

Veerle Baetens verkoopt baby voor 12.000 euro


veerle-baetensActrice Veerle Baetens heeft haar dochter Billie-Louise “verkocht” aan het weekblad ‘Story’. Samen met haar vriend Geert Vlegels en de bijna twee maanden oude dochter ging ze op de foto voor 12.000 euro. Dat geld stort ze echter rechtstreeks door naar de actie ‘Music for Life’ van Studio Brussel.

Story en Dag Allemaal hadden een aantal weken geleden al veel geld geboden voor exclusieve babyfoto’s van Billie-Louise, maar toen hapte Veerle Baetens niet toe. Wat haar dan wel over de streep trok? Een ‘Koppen’-reportage over Ugandese moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld.

“Die reportage heeft me ontzettend aangegrepen”, zegt Veerle in Het Nieuwsblad. “Ik hoorde een vrouw zeggen dat ze maar één uitweg zag om te overleven: de prostitutie.” En dat was de druppel. “Ik ben sinds kort zélf moeder. En sinds ik in het land ben geweest, heb ik iets met Uganda. Ik vond dat ik iets moest doen.”

Niet veel later nam de populaire actrice de telefoon en had ze Story-hoofdredacteur Thomas Siffer aan de lijn. Aanvankelijk bood die 10.000 euro voor foto’s van Veerle en haar dochtertje, maar toen ze ook haar vriend Geert Vlegels in de strijd gooide, bood Siffer 2.000 euro extra.

Mooie actie van Story en Veerle Baetens. Dit geeft ons bovendien ook een unieke kijk achter de schermen: de bedragen die circuleren voor dit soort “exclusieve” foto’s zijn niet min. Het is ons niet bekend of Story hier speciaal voor ‘Music for Life’ een schepje bovenop heeft gedaan.

De actie kan trouwens nog meer geld opbrengen. Vanaf 160.000 aantal verkochte exemplaren van Story gaat er nog eens 25 cent per stuk naar Music for Life. Story hoopt hiermee op een eindbedrag uit te komen van tussen de 12.000 en 17.000 euro.

Veerle Baetens is zich zeker bewust van haar goede daad. “Maar ik voel me daarom de goede fee niet. Ik heb gewoon mijn plicht gedaan.” De Story, mét babyfoto’s, ligt dinsdag in de krantenwinkel.

Meer van dit? Volg Lifetoday.be en lees het beste

Lees meer over , , , , , , ,

21/12/2008 | ReagerenReageren

Wil je meer?